Belastingservice

Belastingservice Ouderenbonden

De seniorenverenigingen hebben landelijk ongeveer 2500 leden die samen bijna 200.000 ouderen helpen bij het invullen van hun belastingbiljet voor de inkomstenbelasting en bij het aanvragen of wijzigen van de aanvraag voor huur- en/ of zorgtoeslag.

Huba’s

Deze HUBA’s, hulp bij belastingaangifte, van de ouderenbonden hebben een basiscursus gevolgd en het bijbehorende huiswerk gemaakt. Daarna gaan ze elk jaar naar twee bijscholingsdagen, die mede verzorgd wordt door de belastingdienst . Er wordt ook elk jaar een speciaal belastingonderwerp behandeld, bijvoorbeeld erfrecht. Verder volgen de HUBA’s elk jaar een bijscholingscursus via internet, waar in alles wat er op belastinggebied verandert aan de orde komt. Ook bij deze cursus moeten er weer huiswerkopdrachten gemaakt worden. Is deze cursus gevolgd, dan krijgen ze weer een pasje, waaruit blijkt dat ze weer bijgeschoold zijn.

De ouderenbonden hebben hun eigen belasting website waar de belastinginvullers op de hoogte gehouden worden van alles op belastinggebied. Ze gebruiken een speciaal aangifte programma , waarbij geen digid gebruikt hoeft te worden, maar waarbij ze een elektronische handtekening gebruiken. De belastingdienst weet dan, dat de aangifte door een HUBA is ingevuld.

Voor wie?

Deze belasting invulservice is bedoeld voor de leden van de seniorenorganisaties in de gemeente Utrechtse Heuvelrug met een eenvoudige belastingaangifte (inkomen uit pensioen en eventueel loon / bijverdiensten, huurhuis of eigen huis, aftrekposten), met een inkomen tot € 35.000 (alleenstaand) of € 50.000 (samen). De belastinghulpen helpen ook bij de huur- en zorgtoeslag. De grenzen voor de zorgtoeslag zijn € 28.500 (alleenstaand) en € 35.500 (toeslagpartner).

Door wie?

Voor hulp via de Heuvelrug Senioren:                               


Voor hulp via de PCOB-Amerongen kunt u bellen met:

Voor hulp via de PCOB-Driebergen kunt u bellen met:

Voor hulp via KBO-Heuvelrug kunt u bellen met:

Bent u niet in staat om bij de belastinginvullers met uw gegevens langs te gaan, dan zijn er ook een paar mensen beschikbaar die bij u thuis langskomen.

U kunt voor belastinghulp ook terecht bij

Spreekuur formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Voor meer informatie kunt u bellen naar tel: 030-692 95 04 of e-mailen naar formulierenbrigade@rsdkrh.nl.

Vakbonden

Ook de vakbonden hebben een heel systeem van belastinghulpavonden. U kunt ze vinden op internet.